Дебютантът Кристиян Николов постигна втора победа на световното първенство по бокс

...
Дебютантът Кристиян Николов постигна втора победа на световното първенство по бокс
Коментари Харесай

Втора победа за български дебютант на световното по бокс

Дебютантът  Кристиян Николов реализира втора победа на международното състезание по бокс в Белград и се класира за 1/8-финалитев кат. 80 кг. 20-годишният благоевградчанин победи с единомислещо съдийско решение (5:0 гласа) литовеца Робертас Лиоранкас.

Николов стартира решително дуела, намеи вярната отдалеченост и със скоростни дейности нанесе точни и мощни попадения на литовеца, като го респектира с умелите си дейности на кръга в " Щарк Арена ".

На 1/8-финала българинът ще се бие в понеделник с спечелилия от срещата сред Каан Айкутсун (Турция) и руснака Владимир Мирончиков, който показва Сърбия. По волята на жребия и двамата почиваха на старта в кат. 80 кг.

Вторият български боксьор, който имаше мач в днешната стратегия на международното състезание, отпадна.  Рами Киуан (75 кг) позволи трагично проваляне от шотландеца Сам Хики, сребърен медалист от Европейското за юноши през 2016 година Боксьорът от Червен бряг изостана съдбовно в точките след първия рунд и макар, че през идващите два имаше леко предимство, не съумя да заличи пасива си, отпадайки с 2:3 съдийски гласа.

След дуела българският щаб подаде контестация против резултата от мача на Киуан, като решението на съдийската комисия се чака да излезе късно довечера. 

Утре единственият български боксьор, който ще се качи на кръга в " Щарк Арена ", е Петър Белберов в свръхтежка категория (+92 кг). Съперник на 31-годишния софиянец е турчинът Берат Ачар. При победа българинът ще се класира за 1/4-финалите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР